|
کد مطلب: 119221
فهرست قيمت ۴۰ قلم کالا در بازار
تاریخ انتشار : 1393/07/22 13:38:56 نمایش : 1177
دولت در هفتههاي گذشته اعلام کرد که رشد اقتصادي ايران در بهار دومين سال از فعاليتش، رويه اي مثبت را در پيش گرفته و نسبت به مدت مشابه سال قبل، ۴.۶ درصد را نشان مي دهد.
 به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، اگرچه با اعلام رشد اقتصادي ۴.۶ درصدي براي سه ماهه ابتدايي سالجاري نسبت به سال گذشته، انتظار مي رود که آثار سياستهاي اقتصادي دولت، در سبد خانوارهاي ايراني مشخص شود اما آنگونه که مردم روايت ميکنند، قدرت خريدشان نسبت به مدتي که رشد اقتصادي در آن بهبود يافته، بيشتر که نشده، حتي در برخي موارد کمتر هم شده است.
دولت در هفتههاي گذشته اعلام کرد که رشد اقتصادي ايران در بهار دومين سال از فعاليتش، رويه اي مثبت را در پيش گرفته و نسبت به مدت مشابه سال قبل، ۴.۶ درصد را نشان مي دهد.
در اين ميان اگرچه اين رشد اقتصادي به گواه آمارهاي بانک مرکزي، نشانگر بهبود اوضاع اقتصادي ايران است، اما مردم که ذي نفعان اصلي سياستهاي اقتصادي دولت به شمار مي روند، از اين رشد اقتصادي حس ملموسي را نداشته و اذعان دارند که قدرت خريد آنها نسبت به سياستگذاريهاي دولت نه تنها بهبود نيافته، بلکه نسبت به دوره اي که دولت در آن رشد را اعلام کرده، کمتر هم شده است.
از سوي ديگر، دولت نيز بارها و بارها کنترل تورم را به عنوان معياري براي موفقيت در سياستگذاريهاي اقتصادي خود مطرح ميکند و بر اين باور است که اگرچه تورم کاهش يافته و راه رسيدن به اعداد تک رقمي را در پيش گرفته است، اما کاهش تورم هيچ گاه به مفهوم ارزاني در بازار نيست و اين دو مفهوم بايد از سوي مردم با ديدي مجزا نگاه شود.
در واقع، شکافي که ميان ديدگاههاي مردم و ابزارهاي سنجش آنها براي کاهش تورم و بهبود اوضاع اقتصادي به کار گرفته ميشود، متر يکساني با عقايد دولت ندارد و مردم بر اين نکته پافشاري ميکنند که قدرت خريد آنها کاهش يافته است.
اين گفتهها در حالي از سوي ذي نفعان اصلي سياستهاي اقتصادي دولت مطرح ميشود که بانک جهاني نيز در گزارشي که به تازگي اعلام کرده است، به صراحت بر کوچک شدن سفره هاي ايرانيان اشاره و بر اين نکته تاکيد دارد که بسياري از شهروندان ايراني، نسبت به تغييرات در درآمد شخصي شان و همچنين افزايش مداوم هزينههاي زندگي، آسيب پذيرتر شدهاند.
در اين ميان، کارشناسان هم معتقدند سبد خانوار بهترين آينهاي است كه ميتوان آثار سياستهاي كلان اقتصادي را به روشني در رزق و روزي مردم يافت و زماني که اقتصاد، با شوكهاي منفي و مثبت روبرو ميشود، تمامي خانوارهاي ايراني، حتي آنها که اطلاعات اندکي از مفاهيم شاخص اقتصادي ندارند، به خوبي وضعيت را درک کرده و در بسياري از موارد، نسبت به تغيير الگوي مصرفي خود اقدام مي کنند.
يکي از مصرف کنندگاني که براي خريد به يکي از فروشگاههاي زنجيره اي آمده است در گفتگو با خبرنگار از کاهش قدرت خريدش صحبت به ميان ميآورد و ميگويد: بسياري از اقلام اساسي مورد نياز خانوار در ماههاي گذشته با افزايش مواجه بوده است و اکنون نيز افزايش قيمت را در بسياري از کالاهايي که غير از گوشت و مرغ و برنج هستند، ميتوان ديد.
وي ميافزايد: اگر در گذشته خريد چند قلم کالاي اساسي مورد نياز خانواده اش در يک بار مراجعه به فروشگاه حدود ۱۰۰ هزار تومان تمام ميشده است، اکنون بايد براي خريد همان کالاها حداقل ۳۵ تا ۴۰ هزار تومان بيشتر بپردازد.
اين شهروند ميگويد: البته خريدهايي که از فروشگاه انجام مي دهد معمولا مربوط به تامين مايحتاج ميان مدتش است و عموما ماهانه يک يا حداکثر دو بار براي خريد به فروشگاه مراجعه ميکند، در حالي که بخش عمده اي از خريدهاي وي، از خرده فروشي نزديک به منزلش تامين ميشود.
يکي ديگر از مراجعه کنندگان به اين فروشگاه زنجيره اي که براي خريد اقلام پروتئيني مراجعه کرده است، به خبرنگار مي گويد: اقلام پروتئيني ظرف هفته هاي گذشته که موعد بازگشت حجاج به کشور نزديک مي شود، با افزايش مواجه بوده است و در مورد ميوه و ساير محصولات نيز افزايش قيمت را شاهد هستيم.
او در مورد کاهش قدرت خريد خود نيز ميگويد: به دليل بالا رفتن قيمت برخي از کالاها، سبد مصرفي خانوار او کوچکتر و در عين حال، برخي از اقلام آن حذف شده است. او ميافزايد: براي صرفه جويي در هزينه هاي خانوار و اينکه دخل و خرجش را بتواند با يکديگر متناسب کند، مجبور شده تا گزيده تر خريد کند و از تنوع محصولات مصرفي خانواده خود بکاهد.
اين شهروند در خصوص آثار کاهش تورم بر سبد مصرفي خانواده اش مي گويد: اگر دولت مي گويد که تورم کاهش يافته بايد تدابيري را اتخاذ کند که حداقل کالاهاي ضروري مورد نياز مردم افزايش قيمت نداشته باشد؛ در غير اين صورت نمي توان به کاهش تورم و تاثير مستقيم آن بر هزينه هاي زندگي اميدوار بود.
شهروند ديگري در گفتگو با به مقايسه قيمت اقلامي که براي خريد در سبد خريد خود انتخاب کرده است اشاره مي کند و مي گويد: به عنوان مثال در گذشته يک کيلوگرم گوشت گوسفند بسته بندي شده خورشتي را به نرخ ۲۳ هزار تومان خريد مي کرده که اکنون بايد ۷۰۰ گرم از اين گوشت را به اين قيمت خريداري کند، يعني حداقل بايد ۳۰۰ گرم کمتر خريد کند ولي در مقابل، همان پول را بپردازد.
او مي افزايد: در مورد ساير اقلام همچون روغن يا برنج هم به اين صورت است، يعني بطريهاي روغن به نظر ميرسد که محتويات کمتري نسبت به قبل دارند ولي ممکن است قيمت هم تغيير نکرده باشد، در حالي که برخي بطريها، بسيار کمتر از بطريهايي که در گذشته خريد ميکردم، روغن دارد.
اين شهروند مي گويد: در فروشگاههاي زنجيره اي يا کالاهاي بسته بندي، قيمتها به نسبت کالاهاي عمده و فله اي از نوسان قيمت کمتري برخوردارند، در حالي که نوسان قيمت در ميوه و صيفي، حبوبات فله اي يا هر کالاي اساسي ديگري که به صورت فله عرضه مي شود، بيشتر به چشم ميخورد.
آمارهاي بانک مرکزي نيز باز هم از نوسان قيمتي برخي از کالاها خبر ميدهد. در آخرين گزارش بانک مرکزي از قيمت اقلام کالايي در بازار، قيمت برنج، گوشت قرمز، گوشت مرغ، چاي و حبوبات، افزايش را نشان مي داد که دقيقا اقلام عمده سبد مصرفي خانوارها هستند.
البته در گزارش اخيري که فائو منتشر کرده است، ايران از نظر قيمت مواد غذايي در دنيا در جايگاه ۸۹ دنيا و از نظر تورم قيمت مواد غذايي در دنيا در جايگاه شانزدهم دنيا قرار گرفته است.
در واقع، ايران از نظر توانايي مالي در تامين مواد غذايي کافي، در جايگاه ۵۳ دنيا قرار داشته است. عامل اصلي که باعت افت جايگاه ايران در اين رده بندي جهاني شده، قيمت بالاي مواد غذايي است که سبب شده شمار زيادي از مردم توانايي مالي لازم براي خريد و استفاده از مواد غذايي نداشته باشند. اين گزارش بر مبناي اطلاعات سال ۲۰۱۳ ميلادي تهيه شده است.
قيمت اقلام اساسي در بازار
بر اساس گزارش ميداني، هم اکنون قيمت هر کيلوگرم گوشت چرخکرده ممتاز مخلوط ۲۷۵۰۰ تومان، ران گوسفند ۳۸۴۰۰تومان، ماهيچه گوساله ۳۳۹۰۰ تومان، ماهيچه گوسفندي ۴۱۷۰۰ تومان و گوسفند شقه ۱۷۰۰۰ تومان است.
همچنين سينه مرغ بدون پوست ۱۸۰۰ گرمي ۱۸۸۰۰ تومان، ران مرغ بدون پوست ۱۸۰۰ گرمي ۱۷۳۰۰ تومان، مغز ران ۱۸۰۰ گرمي ۲۱۰۰۰ تومان و فيله ماهي سالمون نروژي نيز هر کيلوگرم ۴۲۰۰۰ تومان است.
در عين حال، هر بسته ۹ عددي تخم مرغ ۳۹۰۰ تومان، هر بسته ۱۵ عدد تخم مرغ ۶۵۰۰ تومان، هر بسته ۲۴ عددي تخم مرغ ۹۰۰۰ تومان و هر بسته ۳۰ عددي تخم مرغ ۱۰۴۰۰ تومان است. هر عدد کره ۱۰۰ گرمي ۲۲۰۰ تومان، شير استريل ۲.۵ ليتري ۴۲۰۰ تومان، شير نايلوني ۱۴۵۰ تومان، شير بطري ۲۳۰۰ تومان، شير کم چرب بطري۱۹۴۰ تومان است، ضمن اينکه بطري شيرکاکائو بزرگ نيز ۳۲۵۰ تومان عرضه ميشود.
خامه ساده ۱۰۰ گرمي ۱۱۰۰ تومان، خامه عسلي ۱۰۰ گرمي ۱۱۵۰ تومان و خامه شکلاتي ۱۲۰۰ تومان است. هر بسته ۷۰۰ گرمي قند شکسته ۲۷۹۰ تومان، شکر ۹۰۰ گرمي ۲۵۵۰ تومان است.
گزارش ميداني نشانگر اين است که قيمت هر کيلوگرم برنج طارم مازندراني ۹۳۰۰ تومان، طارم معطر ۸۱۰۰ تومان، هاشمي ۸۳۰۰ تومان، هاشمي دودي ۹۰۰۰ تومان، رمضاني ۶۲۰۰ تومان و برنج هندي ۵۲۰۰ تومان است. قيمت هر بطري روغن مايع ۸۱۰گرمي سرخ کردني نيز ۴۰۵۰ تومان است.
در عين حال، هر بسته ۹۰۰ گرمي نخود ۵۱۰۰ تومان، عدس ۹۰۰ گرمي ۵۴۹۰ تومان، لپه ۹۰۰ گرمي ۵۹۴۰ تومان، لوبيا چيتي ۱۱۸۰۰ تومان، لوبيا قرمز ۹۹۸۰ تومان، ماش ۷۹۰۰ تومان، لوبيا سفيد ۱۰۸۰۰ تومان و لوبيا چشم بلبلي ۵۴۶۰ تومان است.
|
شهرستان فارسان در یک نگاه |
|
خبرنگار افتخاري |
|
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html
google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html
|
|
|